Alanya

Where the sun smiles

Alanya ligt aan de Turkse mediterrane kust tussen het verbazingwekkende Taurusgebergte en de blauwe kristal heldere Mediterrane zee.

Het is een van de grootste en meest populaire vakantieoorden in Turkije, dankzij de lange  goed onderhouden zandstranden, bruisend nachtleven, een grote variëteit aan restaurants, een fascinerende historische en culturele erfenis en de multiculturele levensstijl. Jong en oud zijn gek op Alanya.

 

Naast moderne hotels zijn er veel restaurants met een breed aanbod. Van de Turkse keuken tot internationale keukens met vis, vers van de zee, als lokale specialiteit. Cafés en bars rond de haven zorgen voor een bruisend nachtleven

Alanya heeft verder een uitstekend winkelaanbod, goede supermarkten en een grote wekelijkse vrijdagmarkt. Daar ontdekt u het echte Turkse leven.

Alanya is de stad van de twee baaien. Ze worden gedeeld door een rotsige kaap die gekroond is door een machtig Ottomaans kasteel. Daaronder ligt de heerlijke haven, bewaakt door de rode toren uit de 13e eeuw. De stad is de afgelopen vijftien jaar snel gegroeid met 20 kilometer aan ontwikkelingen uitgestrekt langs de kust. Alanya heeft meer dan 90.000 inwoners inclusief de 9.000 buitenlandse inwoners, die afkomen op de hete zomers, milde winters en lage levenskosten. Het resort is vooral populair bij Scandinaviër, Nederlanders, Duitsers en Britse toeristen.

Alanya geniet van een typisch tropisch mediterraan klimaat waar de zon meer dan 300 dagen per jaar schijnt. De temperatuur daalt in de winter nooit verder dan 10 graden en de gemiddelde temperatuur in de zomer ligt rond de 28 graden. De gemiddelde temperatuur voor een jaar is 19 graden.

In de vroegere jaren was Alanya een kleine visstad, ontdekt door piraten. Inwoners leefden voornamelijk van de landbouw en de handel. Volgens de legende trouwden de Romeinse keizer Marcus Antonius en koningin Cleopatra van Egypte hier in 32 voor Christus. Marcus Antonius schonk de stad als huwelijkscadeau aan zijn vrouw.

Alanya heeft door de geschiedenis heen veel namen gehad. Korakesion; Kolonoros (mooie berg); Alaniye (stad van Alladin de ontdekker) en uiteindelijk Alanya ( waar de zon 300 dagen schijnt). De stad groeide pas met de aankomst van Alladin Keykubat die, naar 5 jaar proberen, eindelijk de stad veroverde in 1226. Hij bouwde het Alanya kasteel af, met haar 150 wachttorens, een scheepswerf, honderden waterbakken als onderdeel van de watertoevoer, Turkse baden en moskees. De naam Alanya verscheen pas in 1934 toen de President van Turkije, Mustafa Kemal Ataturk de stad bezocht. Hij vond de naam Alaiye niet mooi en veranderde het in Alanya.

Het Alanya-Gazipasa vliegveld op maar een half uur rijden van het vakantieresort aan de Turkse Riviera.

 Alanya is de ideale stad voor een familievakantiehuis of investeringen met goede verhuurmogelijkheden. Vindt hier de woning van uw dromen

 

Ons nieuwste aanbod in Alanya