Ayvalik-Balikesir-Izmir

Stad vol geschiedenis aan Egeïsche zee

De kuststad Ayvalık is de hoofdstad van het gelijknamige district in de Turkse provincie Balıkesir aan de Egeïsche zee. De stad werd lange tijd door Grieken bewoond. In 1891 bestond de bevolking uit 21.666 Grieken en 180 Turken. Ayvalik was gedurende de Ottomaanse tijdperk een belangrijke handels centrum, Ayvalik had een verregaande autonomie met vele Europese consulaten.

Avalik is omringd door archipels van de Ayvalik eilanden. Door de uiterst groene omgeving gevormd door de talrijke  olijfboomgaarden en dennenbossen is de lucht van uitzonderlijk zuurstofrijke kwaliteit.

Het eerste Griekse eiland is Lesbos die op een half uur met de Ferry vanuit Ayvalik te bereiken is.

De drie belangrijke steden uit de oudheid omringen Ayvalik, Assos en Troy in het Noorden en Pergamon (Bergama) in het oosten. De architectuur is bijna geheel intact afwisselend Griekse en Ottomaanse stijl.

Ayvalik heeft ook 1 van de 2 langste zandstranden van Turkije, waaronder het Altinova  strand (Q EGE)   30 km lang.

Ayvalik  met zijn eiland Cunda  zijn zeer vermaard om zijn zeevruchten restaurants die direct aan de zee gelegen zijn.

De egeische olijf olie productie is gelegen rond de stad Ayvalik en er zijn talrijke winkels die het eindproduct en zijn derivaten verkopen.

Voor de zeilfanaten is de Egeïsche zee één van de prachtigste bestemmingen met zijn talrijke baaien, eilanden ,Marina’s.

Ook bij de snorkelaars en open water duikers is regio bekend om zijn indrukwekkende onderzeese fauna.

Om Ayvalik/ Atlinova te bereiken hebben wij een regionale luchthaven in Endremit op 61 km afstand (46min)  of via de internationale luchthaven van Izmir (160km) of via Lesbos en een oversteek met de ferry naar Ayvalik (30min).

Ons nieuwste aanbod in Ayvalik-Balikesir-Izmir