Mersin

Een parel aan de Middellandse Zee, in het Zuid-Oosten van Turkije.

Ontdek Mersin, waarschijnlijk één van de best bewaarde geheimen van Turkije

Mersin ligt in Zuid-Turkije heeft een subtropisch klimaat met zeer milde winters naast de momenteel toeristisch zeer populaire regio Antalya en Alanya. Mersin is een grote stad, maar nog relatief onbekend voor de meeste westerse toeristen. De weg tussen Mersin en Alanya is heraangelegd en biedt nu een goede verbinding tussen deze twee plaatsen en de 500 km lange kuststrook. De oostelijke Middellandse Zeekust (die veel minder dichtbevolkt is dan de westelijke) bezit minstens evenveel variatie in opmerkelijke bezienswaardigheden. Als parels aan een ketting rijgen zich hier niet alleen de monumentale forten aaneen, maar ook het achterland en de schitterende stranden zijn een ware lust voor het oog.

Een zeer rijke en onstuimige historie

Sedert 6.000 jaar vóór onze jaartelling hebben vele volkeren hun beschavingen verspreid vanuit Turkije. Wat weinig mensen weten is dat het Christelijk geloof vanuit Turkije in de wereld werd verspreid. Het eerste kerkelijk bouwwerk staat in Hatay, vroeger Antakya of Antiochië  (ca 400 km van Mersin) genaamd.

Mersin heeft een paradijselijke natuur: bossen, bergen, watervallen, rivieren en een rijkelijke fauna en flora. Fruitbomen als sinaasappel, citroen en bananen groeien er weelderig.

Vooral het heerlijke Middellandse-Zeeklimaat, dat optimaal is voor het lichamelijk en geestelijk welzijn. Met gemiddeld 330 dagen zon per jaar is Mersin dé plaats bij uitstek voor het aanschaffen van een (tweede) woning.

Mersin is een havenstad met een 12 km lange adembenemende nieuwe wandelboulevard langs de kust. Met de veerboot kan men via Mersin of Silifke naar Cyprus.

De Luchthaven is momenteel in Adana gelegen, de vierde grootste stad van Turkije en centrum van het gebied.

Nieuwe internationale luchthaven wordt in Tarsus (30 km van Mersin stad) gebouwd, start der werken januari 2012, oplevering 2017.

De havenstad Mersin het zuiden van Turkije vervult een belangrijke rol in de regionale economie en internationale economie als de derde grootste haven van Turkije.

Winkelen in Mersin is zeer goedkoop en de producten zijn van hoogstaande kwaliteit. Er zijn eveneens tal van uitstekende typische restaurants, Turkse koffiehuizen, bars, discotheken, etc... De inrichting van de gelegenheden is over het algemeen heel erg verzorgd. De streek bezit een onmiskenbare Midden-Oosten sfeer: hoe meer naar het Oosten, hoe levendiger en kleurrijker de bazaars en hoe kruidiger het eten.

Ons nieuwste aanbod in Mersin