Side

Het Knokke van Antalya

Side ligt op een 60 km ten oosten van Antalya en maakt deel uit van Manavgat .  Side is bekend om zijn lange zandstranden, zonnige  klimaat en zijn vele bezienswaardigheden zowel op archeologisch vlak als natuurrijke omgeving.

Side is slechts op 45min van de luchthaven van Antalya verwijderd,  zijn luxueuze hotels aan de kust met blauwe vlag is dan ook de trekpleister van  duizenden  toeristen.

Het oude Side  is gelegen op een schiereiland in de middellandse zee en de geschiedenis van Side gaat terug tot 7e eeuw  voor onze jaartelling.   Side groeide uit tot een belangrijke handelsstad voor de Grieken en de Romeinen.

Aan de Westkant van Side hebt u een brede zandstrand tot in Antalya,  grote delen van het strand zijn verdeeld onder hotels.  Aan de oostkant van Side hebt u een smallere zandstrand met enkele rotsen en archeologische ruïnes op de achtergrond.  Op het oost strand van Side is er ook meer wind.

De Ooststrand loopt tot het Sorgun bos dit is één  van de grootste bossen in Turkije die aanpaalt aan het strand.

Het oude Side is quasi volledig ingepalmd door lokale handelaars en restaurants en bars, waar het op de avond gezellig kuieren is langs de pittoreske gebouwen.  Het oude Side is in het hoogseizoen autovrij,  dolmussen (kleine bussen)  rijden heen en weer  om u tot uw bestemming te brengen.

Door het toerisme is de Turkse Keuken ook aangepast aan de westerse smaken en behoeftes.

Op  ca. 30 minuten bent u in Belek, waar er wereld vermaarde golfterreinen aanwezig zijn.

In de winter kan u op ca 2 uur 30  in het taurusgebergte skiën.

Ons nieuwste aanbod in Side